گزارش کارآموزی تولید آدامس و انواع بیسکویت در شرکت پارس مینو

گزارش کارآموزی تولید آدامس

فرآیند تولید آدامس شیک کلیه تجهیزات و ماشین آلات تولیدی در این کارگاه در دو طبقه استقرار یافته اند عمده مواد اولیه مورد نیاز جهت تولید این محصولات سقز (Gum Base) و ژلاتین می باشد که کاملاً از مدیر عامل شرکت فنی و مهندسی مدیران برق – فنی – آب و فاضلاب – تأسیسات شرکت پارس مینو زیر نظر این شرکت می باشد.


دسته: مدیریت
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 139 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 62

 

 

موضوع تحقیق :

تولید آدامس و انواع بیسکویت در شرکت پارس مینو

 

فهرست

فصل اول

1- مقدمه .................................... 5

- مسئولان واحد تولیدی و کارکنان شیفت کاری قسمتهای مختلف کارخانه 6

- چارت سازمانی ............................. 7

- اهداف کارخانه ............................ 9

- ظرفیت تولید ............................. 10

- تاریخچه کارخانه ......................... 11

2- فلوچارت تولید .......................... 13

3- مراحل تولید ............................ 15

- مواد اولیه مورد استفاده در کارگاههای بیسکویت ، شکلات و آدامس 15

- دستگاه های مورد استفاده ................. 16

- مرحله بسته بندی ......................... 17

- مراحل تولید آدامس ....................... 17

- ویژگی ها و مشخصات بیسکویت ............... 21

- توضیحی در مورد کارگاه بیسکویت .......... 22

- فرایند تولید بیسکویت ترد ................ 25

- فرایند تولید بیسکویت پتی بور ............ 27

- فرایند تولید بیسکویت نارگیلی ............ 31

- حد مجاز آلودگی میکروبی در نشاسته ........ 33

ویژگیهای میکروبی شیر خشک................... 33

- ویژگی های میکروبیولوژی پودر پنیر ........ 34

- حد مجاز آلودگی های میکروبی در پودر کاکائو 34

- ویژگی های میکروبیولوژی انواع آرد غلات پوست کنده و بلغور آنها 35

- حد مجاز آلودگی میکروبی پودر تخم مرغ ..... 35

- ویژگی های باکتریلوژی آب آشامیدنی ........ 36

- ویژگی های میکروبیولوژیکی پفک ............ 36

- ویژگی های میکروبیولوژی پودر کیک نیمه آماده 36

- ویژگی های میکروبیولوژیی فرآورده های بیسکویت ها و نان سوخاری ، شکلات ، آدامس ، ویفر و پاستیل .............. 37

- ویژگی های میکروبیولوژی آرد بادام زمینی روغن گرفته 38

- حد مجاز آلودگی های میکروبی آرد (پودر)نارگیل 38

- حد مجاز آلودگی های میکروبی پفک .......... 38...

- خصوصیات ساختمانی کارخانه ................ 39

فصل دوم ................................... 40

- آزمایشات شیمیایی که روی محصولات انجام می شود 40

- آزمایشات میکروبی که روی محصولات انجام می شود 40

- دستورالعمل روش آزمون اندازه گیری خاکستر آدامس .41

- دستورالعمل روش آزمون اندازه گیری قندهای ساده در بیسکویت و کیک 41

- دستورالعمل روش آزمون خاکستر نامحلول در اسید 44

- دستورالعمل روش آزمون اندازه گیری خاکستر کل 45

- دستور العمل روش آزمون اندازه گیری چربی به روش سوکسله 46

- دستورالعمل روش آزمون رطوبت پفک .......... 47

- دستور العمل روش آزمون درصد نمک در پفک ... 47

- دستور العمل روش آزمون ویسکوزیته شکلات .... 48

- دستورالعمل روش آزمون حلالیت اسانس در آب و الکل 48

- دستور العمل روش آزمون اندازه گیری قند در آدامس و بیسکویت 49

- دستور العمل روش اندازه گیری PH پفک و بیسکویت 50

- دستور العمل روش آزمون تعیین اندازه ذرات . 51

- دستورالعمل روش آزمون اندازه گیری رطوبت آدامس 51

- دستور العمل روش آزمون اندازه گیری اندیس ید روغن ها و چربی ها 52

- دستور العمل روش آزمون اسیدیته روغنها .... 53

- آزمایشات میکروبی ........................ 55

- روش آزمون شناسایی و شمارش آنترو باکتر یاسه 55

- روش آزمون جستجو وشمارش قارچها (کپک ها و مخمرها ) 57

- روش آزمون جستجو اشرشیاکلی یا ایکولای ..... 58

- شرایط انبارداری ......................... 59

- تصفیه فاضلاب ............................. 61

فصل سوم ................................... 63

- موقعیت شغلی کارآموز ..................... 63

- امور جاری در دست اقدام کارخانه .......... 63

- محاسن و معایت کارخانه ................... 63

فصل چهارم ................................ 65

- نتیجه گیری .............................. 65

- پیشنهاداتی در رابطه با بهبود وضعیت کارخانه 66

فصل اول

مقدمه :

غذا و تغذیه از مهمترین پدیده های مؤثر بر حیات موجودات زنده به شمار می رود پدیده هایی هستند که از بدو پیدایش و خلقت موجودات زنده و از لحظه تولد تا آخرین لحظات حیات با آنها همراه هستند . میلیاردها سلول بدن انسان برای رشد و تکثیر و بقا و حیات خویش نیاز به مواد مغذی دارند . برخی از این مواد مغذی مانند : کربوهیدراتها ، پروتئین و چربی ها پس از عمل هضم و تجزیه به مواد اولیه از طریق دستگاه گوارش جذب و از طریق گردش خون و کبد در اختیار سلولها قرار می گیرند .

از انسانهای اولیه گرفته تا بشر متمدن امروزی قسمت عمده ای از تلاش و فعالیت های فیزیکی و مغزی خود را صرف تدارک و تأمین مواد غذایی نموده اند و نتیجه این همه تلاش همیشگی میلیاردها انسان منجر به مجموعه امروزی دانش فنی ما درباره این موضوع گردیده است .

در سالهای اخیر مطالعه درباره مواد غذایی به صورت رشته مجزایی درآمده و علوم غذایی نامیده شده است . موضوع علوم غذایی و تغذیه از طرفی به علت جالب بودن ذاتی موضوع و از طرف دیگر به علت افزایش اطلاعات و توسعه سریع روشهای فنی جدید از جاذبه بی پایانی برخوردار است . انتخاب اصطلاح علوم غذایی ساده تر از تعریف آن است حتی بهبود بخشیدن به تعریفی که بلانچیفیلد کرده است که علوم غذایی عبارت است از مجموعه ای مرتبط و منظم از دانش و فهم ماهیت ترکیب و رفتار مواد غذایی تحت شرایط مختلف مشکل می باشد . علوم پایه ریاضی ، فیزیک . شیمی و زیست شناسی و نیز علوم جدیدتر بیوشیمی و میکروب شناسی همگی در علوم غذایی مورد استفاده قرار می گیرد . با این وجود علوم غذایی وسیعتر از مجموعه مباحث مورد استفاده این علوم در این رشته است .زیرا موضوع آن چشم انداز خاص خود را دارد . از طرفی می توان آن را یک علم تجربی خالص به شمار آورد که هدفش نه تنها تعقیب دانش آکادمیک است بلکه پیشروی دربرآوردن یکی از نیازهای اساسی انسان یعنی نیاز به غذاهایی که زندگی و سلامت را تأمین کند می باشد بنابراین برای آنکه علوم غذایی مؤثر واقع شود باید عملاً به کار گرفته شود کابرد آن رشته صنایع غذایی را تشکیل می دهد .

طبیعتاً دستیابی جوامع پیشرفته صنعتی به مواد غذایی متنوع فراوان و اعتلای سطح تغذیه ای آنان در پرتو برخورداری از آگاهی های علمی می تواند این اندیشه را در ذهن جاری سازد که علم و تکنولوژی موجود در جوامع مزبور برای حال توسعه استفاده می شود .

از آغاز قرن بیستم میل به شهرنشینی درمردم به ویژه در کشورهای صنعتی پدید آمده و با گرایش مردم به شهر نشینی و ایجاد شهرهای بزرگ دیگر امکان تهیه و تولید مواد غذایی و فراورده های آنها با روش های دیرین امکان ناپذیر گردیده زیرا از یک طرف به علت طولانی شدن فاصله بین تولید کننده و مصرف کننده امکان آلودگی و فساد و همچنین ضایعات مواد غذایی زیاد شده و از طرف دیگر مردم این شهرها حاضر نیستند وقت و انرژی خود را که می توانند برای مقاصد سازنده بکار برند و صرف تدارک مواد اولیه و تهیه غذایی نمایند .

و این امر تنها از راه دسترسی به یک سیستم پیشرفته صنایع غذایی امکان پذیر است .

شرکت صنعتی پارس مینو – کیلومتر 10 جاده مخصوص کرج واقع شده است .

شرکت صنعتی پارس مینو تولیداتی چون انواع بیسکویت – انواع پفک – انواع شکلات – انواع آدامس – انواع ویفر و رنگارنگ – ویفر – پاستیل – محصولات رژیمی – محصولات پودری – تافی – اسنک – همچنین پم پلت محصول جدید مینو که مدیر تولید مهندس محتشمی می باشد .

مسئولان واحد تولیدی وکارکنان شیفت کاری قسمت های مختلف کارخانه :

نگهبانی – آزمایشگاه های غذایی – واحد کنترل کیفیت – چاپخانه – انبارهای مواداولیه و بسته بندی – تأسیسات برق – انبار لوازم فنی – کارگاههای تولیدی – موتورخانه و ....

 

چارت سازمانی :

 

مدیر عامل پارس: کلیه شرکتهای و مدیریتهای ذکر شده زیر نظر وی بوده و کلیه تصمیم گیری ها به ایشان ختم می شود و مدیران واحد توسعه تحقیقات و آزمایشگاههای غذایی مستقیماً زیر نظر ایشان می باشد .

مدیر عامل شرکت فنی و مهندسی: مدیران برق – فنی – آب و فاضلاب – تأسیسات شرکت پارس مینو زیر نظر این شرکت می باشد .

 

 

مدیر عامل شرکت صنایع غذایی مینو: روسای تولید ، سرپرستان شیفت ، - ارشدهای خط ،‌- پرسنل تولید

شرکت مالی و اداری مینو:

مدیر عامل شرکت بازرگانی مینو : روسای خرید داخلی و خارجی زیربط

اهداف کارخانه

- کسب شناخت هر چه بیشتر از نیازها و خواسته ها و انتظارات تأمین نشده مشتریان و تأمین آنها .

-کسب اطمینان از انطباق هر یک از محصولات با مشخصات تعیین شده در تمام مراحل عملیات و فعالیت ها .

- پیگیری از عدم انطباق محصول و خدمات با مشخصات تعیین شده و جلوگیری از بروز مشکلات و مسائل کیفی .

- اعتماد به بهبود متسمر کیفیت ، سیستم ها ، فعالیت ها ، محصولات و خدمات و کسب برتری نسبت به رقبای داخلی شرکت.

- جلب رضایت مشتریان

- طرح بهبود و جایگزینی تجهیزات و ماشین آلات خطوط تولیدی .

- طرح استقرار استانداردهای سری 2000 ، iso 9001 و غیره

- طرح تجهیز و توسعه D&R .

- طرح برقراری سیستم انگیزشی و مشارکت کارکنان .

- تغییر سمت و سوی خدمت رسانی سازمانی از منابع و سرمایه های فیزیکی به دانائیها با منشأ طرح ریزی مجدد نیروی انسانی با تجدید ساختار نیروی انسانی .

- افزایش صادرات و کیفیت کالاها و فروش داخلی و تأمین ایمنی و بهداشت مصرف کنندگان و صرفه جویی در وقت و هزینه ها ودر نتیجه موجب افزایش درآمد ملی و رفاه عمومی و کاهش قیمتها می باشد.

- جلوگیری از ورود کالاهای نامرغوب خارجی .

- روشهای تولید و افزایش کارائی صنایع در جهت خودکفائی کشور .

ظرفیت تولید :

ظرفیت تولید آدامس در یک شیفت کاری 16 تن و در 3 شیفت کاری 48 تن است .

ضایعات قابل مصرف :

مقدار به کیلوگرم : 9100 مقدار به درصد : 3/5 درصد استاندارد : 5

ضایعات غیر قابل مصرف :

مقدار به کیلوگرم : 69 مقدار به درصد : 4/0 درصد استاندارد : -

در مورد بیسکویت ترد ظرفیت تولید روزانه : 14189 kg است

ضایعات قابل مصرف :

مقدار به کیلوگرم : 710 مقدار به درصد : 8/4 درصد استاندارد : 5/5

ضایعات غیر قابل مصرف :

مقدار به کیلوگرم : 7 مقدار به درصد : 5/0 درصد استاندارد : 5/0

در مورد بیسکویت پتی پور ظرفیت تولید روزانه 14746 کیلوگرم است .

ضایعات قابل مصرف :

مقدار به کیلوگرم : 890 مقدار به درصد :5 درصد استاندارد : 5/0

ضایعات غیر قابل مصرف :

مقدار به کیلوگرم :3 مقدار به درصد : 03/0 درصد استاندارد:05/6

در مورد بیسکویت نارگیلی ظرفیت تولید روزانه 8400 کیلو گرم است .

ضایعات قابل مصرف :

مقدار به کیلوگرم : 380 مقدار به درصد : 4/4 درصد استاندارد : 5/4

 

 

تاریخچه کارخانه :

شرکت صنعتی پارس مینو :

اولین دارندة گواهینامة ایزو 9002 در صنایع شکلات .

شرکت صنعتی پارس مینو در سال 1338 تأسیس و در خلال 43 سال حیات صنعتی در تمام عرصه ها رشد و توسعه نمود . شرکت پارس مینو از آغاز فعالیت نقش پیشتاز را در صنعت غذایی حفظ نموده و الگوی سایر واحدهای صنعتی بوده است .

نام و نشان مینو سالهاست که در بازارهای کشورهای مختلف حضور دارد و صادرات ما در این عرصه قابل توجه است . پارس مینو در گروههای غذایی (بیسکویت ، شکلات ، آدامس ، ویفر ، پفک ، پاستیل ، شربت و ژله ) ، دارویی و آرایشی و بهداشتی فعال است و با بیش از 45 قلم محصول غذایی و 37 قلم محصول دارویی و 6 قلم محصول آرایشی و بهداشتی در جهت تولید محصولات جدید کوشا است .

شرکت شوکو پارس :

شرکت شوکو پارس از سال 1341 شمسی فعالیت خود را شروع و در حال حاضر یکی از پیشروان صنعت مواد غذایی ایران خصوصاً در تولید انواع شکلات ، بستنی زمستانی ، شربت از کنستانتره طبیعی میوه ، انواع محصولات پودری ، محصولات بدون قند ، ویفر ، آدامس ، تافی و آبنبات می باشد .

شرکت شوکو پارس از شروع فعالیت با بهره گیری از تخصص و توانمندی 400 نفر پرسنل خود که اصلی ترین سرمایه شرکت می باشند تولید محصولات متنوع با بالاترین کیفیت را در سر لوحه کار خود قرار داده است .

شرکت شوکو پارس با تولیدی معادل 30000 تن در سال یکی از بزرگترین تولید کنندگان شیرینی و شکلات بوده و از سال 1377 با بکارگیری سیستم مدیریت کیفیت ایزو 9001 ارتقاء پیوسته کیفیت ، تنوع ، بیش از پیش و نوآوری محصولات ، تلاش در جهت دستیابی بیشتر به بازارهای خارج را آغاز نموده است .

شرکت قاسم ایران

شرکت قاسم ایران در سال 1363 به منظور انجام امور بازرگانی صادرات و واردات و ارائه خدمات پخش و توزیع محصولات غذایی ، دارویی ، بهداشتی و آرایشی تأسیس گردیده است . این شرکت با دارا بودن 23 شعبه در شهرهای مرکزی و مهم کشور 1250 نفر نیروی انسانی متخصص و مجرب حدود 120.000 متر مربع انبار و ساختمانهای اداری و ناوگان حمل و نقل با 225 دستگاه تریلی کامیون و کامیونت در امر توزیع محصولات مینو و سایر محصولات غذایی ،دارویی ، بهداشتی و آرایشی و همچنین انواع شیر خشک و غذای کودک فعالیت می نمایند .

شرکت قاسم ایران مفتخر است که با بهره گیری از رایانه ها و تجهیزات سخت افزار و نرم افزاری ویژه و دارا بودن شبکه اطلاع رسانی سراسری به کلیه تعاونیهای مصرف ، فروشگاههای زنجیره ای بزرگ ، کلیه داروخانه ها و مراکز درمانی و همچنین حدود 30.000 سوپرمارکت خواربارفروشی ، قنادی و ... ارائه خدمات نموده و همواره در جهت کسب رضایت بیشتر مشتریان خود کوشا بوده است.

مراحل تولید :

کارگاه تولید بیسکویت شامل :

کارگاه تولید آدامس و پاستیل شامل

خطوط تولید بیسکویت پتی پور

خط تولید آدامس بادکنکی

خطوط تولید بیسکویت نارگیلی

خط تولید آدامس استیک

خطوط تولید بیسکویت ترد

خط تولید آدامس دراره

 

خط تولید آدامس پاستیل

 

واحد کنترل کیفیت و آزمایشگاه

آزمایشگاه شیمی و مواد غذایی

آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی

دپارتمان توسعه و تحقیقات

کنترل کیفیت

مواد اولیه مورد استفاده در کارگاه های بیسکویت ، شکلات و آدامس شرکت پارس مینو

آب ، اتولاسیت ، اسانس های پرتقالی ، دارچین ، اسید سیتریک ، آرد گندم ، بیس آدامس ، بی کربنات های آمونیم و سدیم ، پورد کاکائو ، تیتانیوم دی اکساید ، روغن نباتی ، رنگهای مجاز خوراکی ، شربت اینورت ، شکر ، شیر خشک ، عصاره مالت ، کارنو با واکس ، کربو کسی متیل سلولز ، کره کاکائو ، گلوکز ، لیستین ، نشاسته ، نمک طعام ، وانیلین .

آدامس : شکر ، بیس ، رنگ سفید ، پودر براق کننده ، گلوکز ،

بیسکویت : آرد ، شکر ، اینورت ، مالت ، نمک ، شیر خشک ، بی کربنات آمونیم و پتاسیم ، روغن ، شیر خشک .

پفک : بلغور ذرت ، روغن ، پودر پنیر ، نمک .

ویفر : آرد ، شکر ، نمک ، بی کربنات آمونیم ، روغن ، شیر خشک .

شکلات : پودر کاکائو ، شکر ، نمک ، لیستین ، کره کاکائو ، اسانس وانیل ، شیر خشک

دستگاههای مورد استفاده

 

دستگاه اختلاط مواد اولیه میکسر

دستگاه تنظیم اندازه ذرت ریفایفر

دستگاه پخت شکلات کنج

دستگاه نگهدارنده شکلات تانکهای ذخیره

دستگاه خنک کننده شکلات یخچالهای مخصوص

دستگاه تنظیم دما و ایجاد کریستالهای شکلات و متعادل کردن اندازه ذرت و دمای شکلات تمپرینگ

دستگاه ریزش شکلات روی ویفرها ایفراپر

دستگاه بسته بندی مروارید روما

دستگاه بسته بندی آدامس SiG- Acmagd – losh

دستگاه بسته بندی بیسکویت SiG- losh

دستگاه بسته بندی پفک روما

شکلات

آدامس

بیسگویت

پفک

مواد اولیه

مواد اولیه

مواد اولیه

مواد اولیه

میکسر

اختلاط در میکسر

میکسر

مخزنهای تنظیم رطوبت

نوار نقاله

نوار نقاله

نوار نقاله

اکسترودر

ریفاینر

یخچال

غلطکهای کاهش

گرم کن جهت تنظیم

نوار نقاله

دستگاه فرم دهی

ضخامت خمیر

رطوبت محصول

کنچ

دیگهای دراژه

غلطکهای قالب زنی

اکسترودر جهت لعابدهی

تانکهای ذخیره

دیگهای گلانس

فر پخت

مخازن ذخیره

دستگاههای شکلات ریزه

دستگاههای بسته بندی

دستگاه بسته بندی

دستگاههای بسته بندی

دستگاههای بسته بندی

جبه زنی

کارتن زنی

کارتن زنی

جعبه زنی

سلوفان کشی

   

کارتن زنی

کارتن زنی

   

 

در مرحله بسته بندی

محصول باید دارای بسته بندی مناسب بوده بطوریکه از فساد ، آلودگی ، خشک شدن و یا جذب رطوبت و بو از خارج جلوگیری به عمل آورد .

نشانگذاری محصول بر روی بسته ها باید :

1- نام محصول یا نام تجاری 2- آدرس تولید کننده 3- شماره پروانه ساخت وزارت بهداری 4- نام مواد مصرفی 5- وزن خالص 6- قیمت برای مصرف کننده 7- شماره سری ساخت یا روی بسته ها و یا روی جعبه یا کارتن الزامی است 8- تاریخ تولید و انقضای مصرف به روز ، ماه ، سال 9- شرایط نگهداری 10- عبارت ساخت ایران

مراحل تولید :

آدامس :

سقز از صمغ های طبیعی تهیه می شوند که برای دستگاه گوارش و دهان مفید می باشند . ولی آدامس که صمغ های مصنوعی دشوار تهیه می شود باعث فساد و پوسیدگی دندان ها می شود . آدامس از شربت ، شکر حاصل از سارو کارز ، شربت گلوکز با DE بالا و دستکروز ، شکر آرد شده ، طعم دهنده و صمع تهیه می شود . صمع از jelutong – Pontianak , chicle ودیگر افزودنی ها شامل رزین های سنتتیک تشکیل شده است . صمغ حدود 25/0 از وزن کامل بچ را تشکیل میدهد . صمغ ها شکسته شده ، خشک شده ، الک شده و در ظرف خاصی که شکل مانند دارند گرم شده و ذوب می گردد . در همین جا به آن شکر وشربت شکر و مواد معطر می افزایند . مخلوط خمیری حاصل از قالب بیرون آمده و به قطعات ده پوندی که حداقل به مدت 24 ساعت درخواهد آمد بریده می شود .سپس قطعات در دمای بالا ورز داده می شود و در بسته بندی برای لفاف بندی و عرضه به بازار قرار می گیرند .

 

مواد اولیه :

بیس آدامس – گلوکز – شکر – تیتانیوم دی اکساید – کارنوباداکس – اسانس نعنا یا دارچین یا ...

فرآیند تولید آدامس شیک :

کلیه تجهیزات و ماشین آلات تولیدی در این کارگاه در دو طبقه استقرار یافته اند . عمده مواد اولیه مورد نیاز جهت تولید این محصولات سقز (Gum Base) و ژلاتین می باشد که کاملاً از  

مدیر عامل شرکت فنی و مهندسی: مدیران برق – فنی – آب و فاضلاب – تأسیسات شرکت پارس مینو زیر نظر این شرکت می باشد ....

 

 

 

خرید آنلاین
گارانتی خرید
 

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود.

 

 

قیمت فایل: 6,600 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.
 
 

پرداخت و دانلود